לפרטים נוספים וייעוץ מקצועי השאירו פרטים כאן:

תור הזהב של הרשתות

כך מבטיחים היום המשכיות עסקית מרחוק

אנו חיים בעידן טכנולוגי ועסקי בו ההצלחה של כמעט כל ארגון מותנית בעמידות מערך רשתות התקשורת שלו. קריסת רשתות תקשורת היא בעיה מהותית שנוחתת כ"מכת מוות" על כל המערך הארגוני, ומנתקת בבת אחת את זמינות המוצר, השירות או הסביבה האופרטיבית. מקור הקריסה הוא מגוון, החל מטעות אנוש, פריצת אבטחה ועד למתקפת סייבר הרסנית, ובעקבותיו היעילות הכוללת צונחת והנזק הפיננסי לא מאחר לבוא. לאלו מתווספת גם פגיעה בלתי נמנעת במוניטין החברה. וכאשר ארגונים מוסיפים למערך הרשתות שלהן יותר ויותר שכבות מורכבות, כך גם נוצרות יותר ויותר נקודות חיכוך, תורפה, ועליה באחוז הסיכון. התוצאה של אירוע כזה מסכנת את אמינות האבטחה וההסתמכות על הרשת, ומגבירה את הצורך בפתרון ניטור וטיפול מיידי, בכל זמן ומקום.

סקר: שינוע טכנאי הוא אתגר

42% מתוך 500 בכירי IT במעמד מקבלי החלטות מדווחים כי שינוע טכנאי הוא האתגר הנפוץ ביותר בתהליך תיקון מערך רשתות

הסקר, שנערך ע"י חברת Opengear, מהיצרניות המובילות בעולם בתחום מוצרי ושירותי Smart Out-of-Band, עוד מציג כי:

  • 83% קבעו כי עמידות הרשתות בארגון היא בעדיפות עליונה
  • 31% הפסידו יותר מ-1 מליון דולר במהלך השנה האחרונה בגלל ארועי קריסת רשתות
  • 23% דיווחו על עליה של יותר מ- 25% של מקרי קריסת רשתות במהלך ה-5 שנים האחרונות
  • 39% מארועי קריסת רשתות ניצלו משאבים בעלות של יותר מ-1 יום עבודה כדי לפתור את הבעיה

מחקר נוסף שערכה חברת Aberdeen מצא כי עלות כל שעת השבתה שמתרחשת בארגון ממוצע עומדת על $260,000. וזו רק העלות הכספית. אליה מצטרפים גם הפגיעה בלקוחות והתסכול שחווים בעקבותיה, וכמובן אינסוף הקריאות הזועמות שמקבל צוות התפעול.

הופכים השלכות קריטיות למערך חסין מבוסס חיבור עמיד

חיבור רשתי מתבסס בעיקרו על 3 מישורים: שליטה, דאטה ומערכי ניהול. בסיס זה הביא לפיתוח פתרון משברי רשת מתוך הצורך להפריד ולמשול בדאטה ובשליטה על המערכות. כל זאת כאשר מערך הניהול והמידע נשאר שלוב האחד במשנהו. הסיכונים שכלולים במצבים אלו פוגעים גם באלמנט האבטחה וגם באלמנט ההסתמכות על הרשת.

כשל רשתי או עומס מידע על המערכת (עקב קונפיגורציה שגויה או מתקפת סייבר) עלולים למנף מצב משתק. מצב בו יהיה זה בלתי אפשרי לגשת לדאטה המאוחסנת במכשירים האופרטיביים של הרשת, ולכל מכשיר בנפרד. התוצאה היא קושי בזיהוי ותיקון של מקור הבעיה, וכשל בתחזוקה השוטפת.

השקעה במערך ניהול  Smart Out-of-Band היא פתרון המושלם


היום, פיקוח ואבטחת רשתות הרמטית מהווים פתרון לגיטימי ונגיש NetOps Console Server  בהם מוטמעים אלמנטים של אבטחה. נוסף על אלו היא היכולת להריץ Docker Virtual Containers וסקריפטים של Python כחלק מהאופרציה:

  • ניטור וניהול יומיומי של תשתית ה-IT כעת אמין ועמיד יותר כשהוא מיושם על מישור ניהולי עצמאי, ובנפרד מסביבת ה- Production.
  • מודולים סלולריים גלובליים יחד עם תכנת ניהול מרכזית המבטיחים גישה קריטית למכשירים עצמאיים בתיקון אירוע קריסת רשת עיקרית.
  • זמינות גבוהה למגוון רחב של רשתות בתפוצה, עם פתרון Lighthouse Enterprise, תכנה שערכה מתבטא בהרצה רציפה של תרחישים מרובים לאורך אתרים רבים. מבטיח איזון של עומס החיבוריות וצמצום עלויות שמתפרסות על פני מספר אתרים.
  • פיקוח מאובטח מרחוק שמשמיש כלי NetOps על מנת ליצור אוטומציה של הקונפיגורציה ופיקוח רציף על כל יחידה.
  • אינטגרציית Lighthouse רחבה עם גופים צד שלישי באמצעות Zapier 

עם הפנים לשליטה מרחוק

בבסיס הפיתוחים הטכנולוגיים והפתרונות שמציעה Opengear עומד ניהול רשתות חכם מרחוק. ניהול המאפשר תמיכה בכל הכלים האוטומטיים שמתחברים למערכות הרשת.

היום, קישוריות Smart Out-of-Band מרחוק היא יותר מאשר מתן גישת חירום בשעת קריסת רשתות, אלא מתפקדת כמישור ניהולי הוליסטי. מישור זה מנוצל ע"י אפליקציות ומהנדסים שמשתמשים בו כדי להגביר את יעילות הרשת וההסתמכות עליה. 

פיתוח OM2200 לדוגמה, קונסולת שרת עצמאית, מייעל את ניהול OOB יחד עם אוטומציות NetOps – תחת מכשיר אחד.

הקונסולה מאפשרת ניטור פרואקטיבי, גישה מרוחקת קווית ואלחוטית זמינה, אוטומציה חכמה מהירת תגובה, ופיקוח מאובטח של אתרי OOB ומוצרי קצה. הביצוע מבוסס שליטה מרוחקת וללא שליחת טכנאי לאתר.

עם השילוב בין אבטחה גבוהה ושגרת אוטומציה חלקה מתאפשרת עמידות רשתית איתנה. כחלק בלתי נפרד נוצרת הפחתה דרסטית בעלויות התפעול ובזמן ההשבתה, והמשכיות עסקית באין מפריע.

Ril Eco Systems הינה חברת ההפצה המובילה בישראל לפתרונות מתקדמים לחדרי מחשב ותשתיות תקשורת, ומציעה פתרונות טכנולוגיים של יצרניות בינלאומיות מובילות בתחומן, דוגמת Opengear.

מקור: פורטל Opeangear

עוד מידע אפשר למצוא באתר היצרן